Tämä on eläkkeelle siirtymiseen valmistautuville opettajille kirjoitettu eläkepuhe. Opettajat valmistautuvat eläkkeelle koulusta, katso se.


Yläkoulun rehtorin eläkkeelle jäämis seremonian puhe

Kampukselle tullessa koko koulun ympäristö oli täynnä vihreän tuoksua ja ajattelin, että raikkaan vihreän sesonki on täällä alkamassa. Olen todella pahoillani, että olen antanut niin monen kokoontua niin ahtaalle kuntosalille, vaikka helteet eivät ole lakanneetkaan.

Ensimmäinen ajatukseni oli, että aion tervehtiä lyhyesti opettajia ja opiskelijoita, joiden kanssa työskentelin. Haluan kuitenkin ilmaista syvimmät kiitokseni koulun vararehtorille ja muille tiedekunnan jäsenille, jotka järjestivät yllättävän suuren eläkkeelle jäämisseremonian.

Eläkkeelle jääminen, jota olin pitkään ajatellut jonkun muun asiana, tuli minullekin, ja tänään päättyy 33-vuotinen opettajaurani. Sillä välin olen avokätisen avun ja tuen ansiosta erittäin kiitollinen, että voin jäädä eläkkeelle ilman suurempia vikoja. Ja kun näemme kaikki ○○ yläkoululaiset, joita rakastan ja arvostan eniten, ja ○○ yläkoulun oppilaitamme, jotka kasvavat päivä päivältä vanhempiensa ja opettajiensa odotusten mukaan, on valitettavaa, että he jäävät eläkkeelle. Olen pahoillani, etten voi nähdä teitä enää, joten en voi ottaa askeleitani. Toivon vilpittömästi, että opiskelet onnellisesti terveessä ruumiissa ja sinusta tulee hieno ihminen. Älä ole vastoin opettajien ja vanhempien odotuksia, joten kasva kunnolla.

Vaikka voin nyt katsella sinun kasvamistasi ulkopuolelta, jos törmään sinuun kadulla, jos tervehdän sinua kuten ennen, ei ole tämän suurempaa iloa. Ilman, että kukaan tunnistaisi sitä, haluan ilmaista vilpittömät kiitokseni opettajille, jotka hiljaa harjoittavat rakkautta opetuslapsiaan kohtaan, ja opettajille, jotka tekivät ahkerasti töitä todellisen kasvatuksen eteen kanssani. Opettajien sydämestä tulee jalokiviä, joita ei voi verrata mihinkään maailmassa ja jotka loistavat kauniisti. Pidä hauskaa lasten opettamisesta, kuten olet aina tehnyt.

Kaikki, minä, rehtori ○○○, palaan luonnollisena henkilönä 33 vuoden opettamisen jälkeen. Sillä välin olen ajatellut opettamista ammattina ja työntekoa. Haluan olla ylpeä siitä, että olen käyttänyt kaiken energiani lasten oikean luonteen kasvattamiseen kaikkialla, missä työskentelen. Erityisesti mielestäni ○○ Yläkoulu on koulu, joka antoi paremman luonteenopetuksen kuin mikään muu koulu. Se, että lapset, jotka kasvavat kotona kohdeltuina kuin prinssit ja prinsessat, eivätkä osaa olla antelias, kasvavat lämminsydämisiksi lapsiksi, jotka huomioivat muita, kiitos täällä hyvin opetettujen opettajien. Sillä välin haluan kumartaa pääni kiitokseksi kouluni opettajille ja vanhemmille avokätisesta yhteistyöstä ja tuesta. En koskaan unohda niitä muistoja, joita tein kanssasi koko tämän ajan. Toivotan kaikille tähän tapahtumaan osallistuneille opettajille, vanhemmille ja sukulaisille hyvää terveyttä ja onnea koko vuoden.


9. toukokuuta 2023

○○ Yläkoulun rehtori ○○○


Lukion rehtorin eläkejuhla

Hei kaikki? Vielä on kuuma. Keskellä päivää on todella kuuma näin, mutta valmistauduin varhain tänä aamuna ja lähdin kotoa, ja nyt ajattelin, että aamuilma oli melko kylmää. En voinut sivuuttaa ajan suojelusta. Tämä kesä oli poikkeuksellisen kuuma, joten tuntui, että syksy ei koskaan tule, mutta luonto ja aika näyttävät odottavan syksyä, ei kesää.

Kuten Summer, joka tietää milloin lähteä, seison edessäsi, koska on aika lähteä. Olen yrittänyt omistautua niin kauan, ja seison viimeisellä paikalla siinä kirkkokunnassa, jonka uskon olevan kutsumukseni. Minulla on ristiriitaisia ​​tunteita. Onko olemassa sanaa, joka ilmaisee tunteeni täsmällisesti yhtä hyvin kuin sana katuminen? Ennemmin tai myöhemmin luulen kaipaavani tätä paikkaa uudelleen. Ensimmäisen työpäiväni jännitys on edelleen elävä, mutta siitä on jo yli 40 vuotta. On yllättävää, että aika lentää. Aivan kuten emme voi pitää virtaavaa vettä käsissämme, emme saa kiinni kuluvista vuosista, emmekö?

Opettajana en koskaan unohda nuorten opiskelijoiden silmiä, jotka katsoivat minua kirkkain silmin tunnissa. Se antoi minulle aina uutta energiaa ja voimaa ja aina toivoa, rohkeutta, ylpeyttä ja iloa. Lisäksi kun heistä tuli täysivaltaisia ​​sosiaalityöntekijöitä ja he tulivat luokseni, se oli ilo ja palkinto sinänsä.

Olen nyt päättämässä 40-vuotista opettajanuraani. Itse asiassa on hyvin surullista, etten voi enää vastaanottaa opiskelijoiden energiaa, mutta nyt eroan tästä asemasta aloittaakseni uuden elämän. Eläkkeelle siirtymistä kutsutaan usein uudeksi alkuksi. En voi vielä tajuta sitä, mutta aamu, kun avaan silmäni uudelle elämälle, alkaa taas.

Ja vaikka eroaisin tästä asemasta, se saa minut ajattelemaan, mitä voin tehdä pienten lasten hyväksi. Haluan jatkaa intohimoa ja rakkautta uuteen työhöni kuten tähänkin asti. Sanotaan, että sellaisen ihmisen selkä, joka tietää milloin lähteä, on kaunis ja lähtee, kun taputtaa saadakseen suurimmat suosionosoitukset. Vaikka en voi enää opettaa, olen ylpeä siitä, että olen kerran osallistunut opettajan ammattiin ja tulen elämään jatkossakin häpeämättä. Kiitos


9. toukokuuta 2023

Rehtori ○○○


Rehtorin eläketervehdys (talvi)

Hei? Sää on melko kylmä. Miten voi olla näin kylmä jo marraskuussa? Vielä muutama päivä sitten puhalsi lämmin tuuli, mutta näyttää siltä, ​​että talvi on jo askeleen lähempänä. Yksi tuulensäde, joka kääntyy ympäri, tuntuu kylmemmältä kuin sitä ympäröivä kylmä ilma. On niin surullista sanoa hyvästit sinulle kylmänä päivänä.

Poistun koulustani tänään viimeisen kerran. Kun olin ○○ lukion rehtori, olin todella iloinen saadessani olla mahtavien opettajien ja mahtavien oppilaiden seurassa. kiitos Seison täällä tänään, voin tuntea todellisuuden, etten voi enää olla kanssasi. Ja ajat, jotka vietin kanssasi, kaikki välähti mielessäni.

Seisoin korokkeella, kun minut ensimmäisen kerran määrättiin kouluun, ja olin yllättynyt. Se johtuu siitä, että olen nähnyt opiskelijoiden nuoret silmät, jotka ovat kuin kirkas tähtienvalo. Oli vain ajan kysymys, milloin opiskelijoista tulee mahtavia ihmisiä, jos heillä olisi hyvä opas. Joten olin todella tyytyväinen 5 vuoden työskentelyyn lukiossa. Opettajieni ja minun ponnistelujeni avulla oppilaat vaihtuivat pikkuhiljaa, ja lopulta lukiomme valittiin Opetushallituksen ykköskouluksi. Mielestäni syy siihen, miksi koulumme sai hyvät arvostelut, on se, että oppilaat opiskelivat ahkerasti ja opettajat opettivat ahkerasti. Monet ihmiset arvostavat työtäni. Mutta en usko, että olen päässyt näin pitkälle yksin.

On sääli, että jos minulla olisi yksi vuosi lisää, voisin muuttaa enemmän asioita ja nähdä enemmän edistystä. On erittäin surullista, että joudumme lähtemään näin. Mutta kaikella, jolla on alku, on loppu. Loppu tulee pian teille, opiskelijat. Opiskelijoille nyt vaikeaksi tekevän opiskelun loppu tulee pian, ja jos on opettajia, joilla on vaikea opettaa, se loppuu pian. Riippuen siitä, miten vietät tämän hetken, se voi päättyä katumukseen tai ylpeyteen. Sinulla on paljon aikaa. Haluan sanoa teille opiskelijoille ja opettajille, että loppua ei ole helppo saavuttaa ilman katumusta, mutta jos teet parhaasi tällä hetkellä, voit saavuttaa tyydyttävän lopun. Olen myös pahoillani, mutta uskon voivani olla tänään edessänne ylpeä siitä, että olen tehnyt kovasti töitä. En ole täällä tulevaisuudessa, mutta ole hyvä ja työskentele lujemmin saadaksesi koulumme loistamaan. Ja toivon, että sinusta tulee ihminen, joka elää elämää ilman katumusta. Kiitos


3. marraskuuta 2022

Rehtori ○○○


Rehtorin jäähyväiskirje opiskelijoille

Hei? Haluan ilmaista kiitokseni kaikille senioreille ja nuoremmille tiedekunnan jäsenille, jotka käyttivät arvokasta aikaansa osallistuakseen eläkkeelle jäämisseremoniaani epätasaisesta säästä huolimatta. Nykyään tämä istuin on valitettava paikka lähteä koulusta, josta olen ihastunut 35 vuotta ja 6 kuukautta ja josta puuttuu monella tapaa. Jos ajattelet sitä, uskon, että tämä kunniakas asema oli mahdollinen tähän päivään asti suunnattoman rohkaisun ja tuen ansiosta, ja vielä kerran haluan ilmaista vilpittömät kiitokseni perheelleni.

Kaikki, joita kunnioitamme ja rakastamme! Koska tänään jätän postaukseni, haluaisin jakaa muutaman henkilökohtaisen muiston sanan alumnien kanssa. Olen erittäin onnekas ihminen. Ja olen henkilö, joka on saanut paljon apua ympärilläni olevilta ihmisiltä. Aluksi työskentelin yhdessä lukion ja lukion opettajien kanssa samassa toimistossa ○○ High Schoolin, arvostetun paikallisen lukion, kanssa. Et tiedä kuinka paljon nuo opettajat rakastivat minua. Jos ei olisi ollut heidän rakkauttaan, olisin luultavasti vaihtanut työpaikkaa tuolloin teollistumisen helteessä ja uskon, että eläisin nyt vaikeaa elämää.

Kun olin opettanut jonkin aikaa, olin pakkomielle yliopiston pääsykokeisiin. Erityisesti, kun olin lukion 3 kotiopettaja, menin töihin tuntia aikaisemmin kuin muut luokat. Ohjasin itseopiskelua ja otin opiskelijoiden kysymyksiä. Vaikka en ollut englantilainen pääaine, yritin opettaa englantia ilman pelkoa. Kerran kerskailin, että jos minulla oli hyvät arvosanat yliopistossa, luulin sen johtuvan siitä, että olin hyvä opettamaan.

Olen viime vuosina kysynyt itseltäni usein: "Kuinka uskollinen olen ollut opettaessani ja kurittamassa oppilaita koulussa?" Kun katson menneisyyttä, en lukenut oppikirjoja kunnolla ja opetin karkeasti. Opiskelijoita ohjattaessa kohtasin tunteeni ja opetin niitä voimalla. Olen pahoillani ja pahoillani siitä, että laiminlyin opettajatoverini, josta en pitänyt. Jälkeenpäin katsottuna opiskelijoista, jotka saivat huonoa ohjausta, on nyt tullut yhteiskuntamme keskus. Olisi onni, jos opiskelijat itse olisivat viisaita ja edistyisivät hyvin, mutta jos on opetuslapsia, jotka elävät vaikeaa elämää huonon opetukseni takia, olen erittäin pahoillani heidän puolestaan. Jos voisin palata siihen aikaan, haluaisin opettaa koko sydämestäni ja vilpittömämmin.

Koulua johtaessani rehtorina uskoin aina opettajien selkeään järkeen, vahvoihin taitoihin ja koulutuksen intohimoon. En siis mahdollisuuksien mukaan yrittänyt puuttua opettajien koulutustoimintaan ja tuin heitä koko sydämestäni. Tämä johtuu siitä, että uskoin, että opettajamme todella omistautuisivat opiskelijoiden potentiaalin vaalimiseen ja kansallisen yhteiskuntamme vaatimien haluttujen ihmisten kasvattamiseen.

Arvoisat arvoisat vieraat ja arvoisat opettajat, näyttää siltä, ​​että aikani on venynyt liian pitkäksi. Jätän nyt hyvän koulun ○○ Lukion ja koulun, jossa palvelin 30 vuotta. Olen erittäin pahoillani lähtemisestä, mutta siirryn eteenpäin uuteen maailmaan kuin merimies, joka lähtee tuntemattomalle merelle. Kiitos paljon tästä ajasta. Hyvästi.


27. toukokuuta 2023

Rehtori ○○○


Rehtorin viimeiset kiitokset opiskelijoille eläkejuhlissa

Hei lukiolaiset. Se on aika, jolloin lämpö katoaa ja viileä tuuli puhaltaa. Tänä vuonna jo syyskuussa lehdet alkoivat kääntyä ja kun katsoin ylös, värikkään syksyn tuoksu oli kaikkialla. Ja ikkunan ulkopuolella sataa, vauhdittaa syksyä. Nyt tämän sateen lakkaamisen jälkeen meidän on valmistauduttava talveen. Valmistaudutko hyvin talvikauteen? Haluaisin ajatella, että se, joka järjestää vuoden lopun hyvin, voi lentää hyvin talven yli. Sydämeni on jo kiireinen ja valmis tervehtimään jännittävää uutta vuotta jättäen jälkeensä katumuksia ja katumuksia. Toivon, että sinä ja minä saavutamme kaikki tänä vuonna asettamamme tavoitteet ja toivotan toivottavaa uutta vuotta.

Sinä päivänä, kun ensimmäisen kerran tulin tähän kouluun, oli aika, jolloin syksyn sade satoi kuten tänään. Syksyn edetessä ja talven lähestyessä olin innoissani ja peloissani, kun tapasin teidät, mutta on jo aika sanoa hyvästit teille kaikille. Kiitos paljon, mutta kuinka voin kuvailla kanssasi vietettyä aikaa muutamalla rivillä? Tulen kaipaamaan sinua ikuisesti kuin laittaisit sen valokuva-albumiin muistoksi, ja rukoilen, että voisit hyvin. Se on itsestäänselvyys, koska olen jäämässä eläkkeelle, mutta suokaa anteeksi, että seisoin edessänne muutama kuukausi etuajassa. Harmi, etten voi enää pysyä opettajan työssä terveydentilani heikkenemisen vuoksi, mikä on henkilökohtainen syy. Olet toivoni, unelmani ja rakkauteni. Minne tahansa menenkin, otan sen sydämen mukanani muuttumatta, joten älä ole liian surullinen.

『John Maxwell Coetzee』 ylisti uskon ja rakkauden suuruutta tällä tavalla. "Jokainen kantaa sisällään suuruuden siementä. Vaikka siemen ei olisikaan vielä itänyt, niin jos joku uskoo siihen, se itää siemenestä. Joka kerta kun uskot niihin, he antavat sinulle elämän vettä, lämpöä, ruokaa ja auringonvaloa.”

Suuri siemen sisälläsi on aluksi niin pieni, että vain sinä näet sen. Jos kasvat puuksi ja kannat hedelmää, pystyt näyttämään menestykseltä, jota kaikki muut voivat kadehtia. On sanomattakin selvää, että kun uskot visioosi ja olet valmis sprinttimään sen eteen, voit tuskin saavuttaa sen. Sinun on kyettävä arvostamaan ihmisiä, jotka uskovat potentiaaliisiisi ja antavat sinulle anteliasta rakkautta. Se johtuu siitä, että katkeruus ja nalkuttaminen on mahdotonta ilman kiintymystä.

kaikki! Nyt kannustan sinua koulun ulkopuolella. Unelmiesi toteutuvan ihmisenä, jos sinulla on vaikeuksia tai tarvitset apua, ota minuun yhteyttä milloin tahansa, niin tulen juoksemaan auttamaan. En myöskään huolehdi, koska muut opettajat kertovat sinulle pääsykokeesta ja opastavat sinua. Nyt olen surullinen sanoessani hyvästit teille kaikille, ja toivon, että pysyn tiikerirehtorinanne ikuisesti. Kuuntele tarkkaan uutta opettajaa ja ole hyvä ihminen. Kiitos


18. elokuuta 2023

○○Lukion rehtori ○○○


Erotilaisu uden rehtorin viesti

Hei kaikki. Ajat näyttävät muuttuvan todella nopeasti. Aika juoksee jo marraskuun 2023 loppua kohti. Ajan kuluessa nopeasti ihmiset ja asiat ympärillämme näyttävät muuttuvan kovaa vauhtia. Kun tulee vuoden loppu, ajatteletko tätä? "Onko aika jo kulunut näin?" Normaalisti en voi edes arvata kuinka nopeasti aika kuluu. Kuitenkin, kun katson aina kalenteria ja näen kuukauden, johon on kirjoitettu "11" tai "12", huomaan kuinka nopeasti aika on kulunut.

Moni asia muuttuu ajan myötä. Mutta on asioita, joiden ei pitäisi koskaan muuttua. Ilmaisemme sen usein "totuutena". Kun aika kuluu nopeasti, eroan nyt rehtorin tehtävästäni. Tämäkin olisi muutos. Absoluuttisena opettajana haluaisin kuitenkin välittää nuoremmille opettajille totuuden, jota ei saa unohtaa.

Se on jokaisen sanan merkitys. Me olemme opettajia. Lapset oppivat ja kehittävät ajatuksiaan meidän kauttamme. Sana sinulta voi olla joko toivoa tai epätoivoa sellaisille lapsille. Se tarkoittaa, että se on niin tärkeää. Tästä syystä meidän on oltava erityisen varovaisia ​​sanojemme kanssa. Meidän on puhuttava sanoja, jotka voivat antaa toivoa ja rohkeutta lapsille, ei niitä kevyitä sanoja, joita yleensä käytämme ystäville ja perheelle.

Sanotaan, että monet sävelkuurot eivät ole voineet laulaa muiden edessä loppuelämäänsä jonkun vahingossa heittämän sanan takia. Itse asiassa on mukava nähdä joku, joka laulaa hyvin, mutta vaikka hän ei osaa laulaa, meidän pitäisi rohkaista häntä sanomaan, että hän on kauniimpi, kun hän laulaa itsevarmasti. Se johtuu siitä, että ihmisen sydän on antaa enemmän suosionosoituksia niille, jotka työskentelevät kovasti kaikesta huolimatta.

Opettajan sanat voivat rakentaa ihmisiä tai alentaa heitä. Erityisesti meidän on oltava varovaisia ​​sanojen kanssa, jotka arvioivat henkilön lahjakkuutta. Vaikka kaikki maailmassa olisivat äänikuuroja, jos joku pysyy paikallaan ja taputtaa, voi syntyä maailmankuulu julkkis, jota kukaan ei voi jäljitellä.

Joten roolimme on erittäin tärkeä. Meidän sanamme mukaan lapsen tulevaisuus riippuu siitä. Viisaus, joka muuttaa hyvin pienen puutteen eduksi, henkilö, joka herättää sen, on sinun tehtäväsi.

Nyt en ole kampuksella. Poistun kuitenkin tältä paikalta kevyin askelin, koska uskon nuorempiin opettajiini. Muistakaa viime kerralla korostettuni "jokaisen sanan merkitys". Kiitos


18. marraskuuta 2023

Rehtori ○○○


Viesti opiskelijoille ja opettajille rehtorin eläke tilaisuudessa

Eläkkeelle jäämisen jälkeen vain katumukset kulkevat ohi. Puut kaikkialla kadulla ovat värjänneet lehdet loistaviin väreihin. Värikkäät lehdet kertovat, että on syksy. Mutta ei ole kauaa ennen kuin syksy loppuu. Marraskuun puolivälissä puhaltaa kylmät tuulet ja talvi alkaa. Sitä katsoessani minusta aika kaunistuu vanhetessaan. Minusta olisi mukavaa, jos ihmisen elämä muuttuisi kauniimmaksi vanhetessaan, kuten ajan myötä.

Tämä henkilö, joka puuttuu paljon, jättää nyt vanhan koulunsa. En koskaan unohda sitä rakkautta ja huomioimista, jotka auttoivat minua eri tavoin toimikauteni aikana ja täyttivät puutteeni. En myöskään koskaan unohda sitä kaunista hymyä, joka aina ja kaikkialla tervehti minua kohteliaasti, ja aion säilyttää sen sydämessäni.

Muistan noin 35 vuotta sitten, kun hyppäsin koulutusmaailmaan vain nuorta verta ja ilman tietoa päässäni, aiheutin paljon vahinkoa ympärilläni oleville ihmisille toistamalla lukemattomia virheitä ja virheitä. Tulin myös tähän paikkaan syvän itsetutkiskelun sydämessä nähdäkseni, enkö opeta huolimattomasti oppilaille väärää sisältöä.

Tänään, kun seison paikassa, jossa minun pitäisi jäädä eläkkeelle, mieleeni tulee enemmän huonoja asioita ja katumuksia kuin muistoja hyvistä asioista. En ole varma, olenko vanhentunut kauniisti.

Opettajien virheet voidaan jakaa kahteen suureen kategoriaan heidän motiivinsa perusteella. On asioita, joita teit tietäen, että ne olivat väärin, ja asioita, jotka alkoivat tietämättä sen olevan väärin ja alkoivat viattomasti, mutta päättyivät huonosti. Tärkeä tosiasia on, että kummallakin tavalla voi olla valtava negatiivinen vaikutus opiskelijoihin. Siksi kaikki opettajan työ tulee aina tehdä sen jälkeen, kun on otettu huomioon pienimmätkin yksityiskohdat siitä, miten se vaikuttaa opiskelijoihimme.

Ihminen ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Joten meidän on pohdittava, miksi esi-isämme jättivät historiaan sanonnat, että tämän päivän onnettomuus ei voi muuttua huomisen onnettomuudeksi.

Kun elät maailmassa, ei ole vain hyviä asioita. Joskus on vaikeita, epäreiluja asioita, ja miksi ei ole surullisia asioita? Jos näin on, teidän opiskelijoiden tulee lähettää lämmin suvaitsevainen sydän, kun opettajat tekevät jotain väärin. Todellinen opettaja-oppilassuhde syntyy, kun opettaja auttaa heitä toipumaan virheistään ja vahvistamaan itsensä jälleen suureksi.

Opettajakauteni aikana minulla oli onni tavata lämpimiä opettajakavereita kaikkialla, missä meninkin, ja saada paljon apua. Kiitos kaikesta tästä, ja olen lopettamassa koulun. Kiitos


18. lokakuuta 2023

Rehtori ○○○